S0323 | VISITA A L’ATENEU DE 9BARRIS + CICLE DE VIDA D’UN PROJECTE

19.01.2023 | SESSIÓ 3

AMB NÚRIA TARRAGÓ I GRÀCIA CAMPS

  1. VISITA

AMB NÚRIA TARRAGÓ I GRÀCIA CAMPS

A la tercera sessió iniciem la primera de les 5 visites de la Formació. Aquest cop a l’Ateneu Popular de 9 Barris com a local i emblema especial de gestió.

La Núria Tarragó, programadora de les activitats i espectacles programats a l’Ateneu ens explica la història de l’Ateneu des dels seus inicis el 1977, de com la gent del barri es va apropiar d’aquest espai, com el va transformar en un centre de cultura especialitzat en circ, de per què el circ? Ens va parlar d’activisme i de  voluntariat. De les activitats que s’hi fan de formació, creació i exhibició, ens va ensenyar els espais: teatre, gimnàs, despatx i aules. 

El grup es presenta i explica els seus projectes, els que està actualment, els que ha participat i els que té envistes en un futur pròxim. Fetes les presentacions de grup, la Gràcia Camps, coordinadora de serveis de l’Ateneu de 9Barris, ens fa una sessió sobre EL CICLE DE VIDA D’UN PROJECTE.

  1. CICLE DE VIDA D’UN PROJECTE ESCÈNIC

AMB GRÀCIA CAMPS

La Gràcia ens fa un recorregut a vol d’ocell per les diferents etapes d’un projecte escènic des del detonant que desencadenarà tot el procés de producció fins al tancament.

Ens entretenim especialment en el disseny de producció on hi entren moltes qüestions pràctiques com el finançament, l’equip humà, la forma jurídica, pressupost… temes que anirem aprofundint al llarg del curs. Ara senzillament veiem de quina manera estan interrelacionats i com un condiciona els altres. 

Les fases de producció, les qüestions a tenir en compte alhora d’estrenar, quatre apunts de distribució, de comunicació… Notem la importància que té aquesta visió de conjunt que ens dóna la Gràcia. Parlem com paral·lel al procés de producció es va dissenyant el pla de comunicació i de distribució de l’espectacle. La Gràcia vol remarcar la importància de les aliances al sector, els acompanyaments, les cures, les persones que ens assessoren i ens ajuden. 

Ara que amb les presentacions ja hem trencat el gel, les alumnes pregunten, participen, volen saber, necessiten exemples, vivències reals, exposen els seus problemes… Mica en mica entre totes i amb l’ajut de la Gràcia anem desgranant totes les qüestions.

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.