S0223 | DE LA IDEA AL PROJECTE

17.01.2023 | SESSIÓ 2

AMB ORIOL MARTÍ, POLITÒLEG I GESTOR CULTURAL

L’Oriol Martí ens explica que la Producció consisteix en pensar i que ha estructurat el viatge que suposa una producció en 6 estacions o etapes que aborden els 6 aspectes de la producció, coemnçant per un punt 0: Polítiques culturals que ens absorbeix llargament. És interessant perquè al llarg de la Formació no tornarem a tocar el tema de les polítiques culturals amb tanta profunditat per això és un luxe fer-ho de la mà d’un politòleg amb experiència en la gestió cultural, com l’Oriol Martí.

Parla de la importància de contextualitzar. Ens parla de la diferència entre democratització de la cultura i democràcia cultural. 

Ens parla del sociòleg Pierre Bourdieu que encunya la idea de “Capital cultural” on desenvolupa que la principal barrera a la cultura no són els diners, sinó les prioritats. Les classes populars no han estat educades per a consumir cultura i això s’ha de revertir, per a que la cultura no sigui un àmbit exclusiu per als rics. 

Ens parla que cultura i identitat són termes que sempre han estat enllaçats. 

Martí ens parla de stakeholders, benchmarking. Ens introdueix al DAFO. Fem ràpidament un CANVAS d’una entitat, per a definir-ne una estratègia. Ens introdueix a l’aplicació d’un Diagrama de Gantt.

Parlem de la importància de la gestió d’equips, un tema al qual hem dedicat una sessió sencera a la Formació. Reflexionem en el fet que passem més temps en una organització que en família o en la intimitat, és per això que és tant important crear una “bona” organització i tenir-ne cura.

Ens recomana molta bibliografia de la qual destaquem: L’obra d’art a l’època de la seva reproductibilitat tècnica (1936) de Walter Benjamin.

Resulta una sessió introductòria molt intensa on hem tractat molts temes que anirem aprofundint al llarg del curs.

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.