18. LA CALDERA | Crònica de la visita


A càrrec d’Òscar Dasí

Director artística de La Caldera


Ens rep Oscar Dasí, director de la Caldera i ens acull a la sala petita, tot i així força espaiosa de La Caldera per a explicar-nos la història i els projectes. Jordi Cortés, un dels socis de la Caldera i Joao Lima, artista convidat per la Quinzena de la Dansa Metropolitana assagen a les sales a banda i banda d’on som nosaltres.

 La insonorització és perfecte, no ens sentim ni ens destorbem. L’Òscar ens explica que el passat 2020 van celebrar els 25 anys de la Caldera.

Al principi estaven a Gràcia, però van acabar donant vida a l’antic cinema Renoir-Les Corts. Conserva l’esperit de l’inici, és a dir un grup d’artistes i coreògrafs que assagen i exhibeixen els seus projectes. A partir d’aquí el projecte inicial creix i es creen formacions, residències, exhibicions.

Actualment són una fàbrica de creació organitzada en associació de quinze persones per a acompanyar a creadores al voltant del cos en residències per convocatòria pública que s’obren al setembre. 

Amb un pressupost total de 500.000€ anuals, el 2021 van acollir seixanta-quatre projectes dels entre vora tres-cent-cinquanta que van rebre, dels què setze eren residències artístiques i tres, tècniques. Aproximadament la meitat de les residents són de no pertanyen al municipi i l’Òscar ens comenta que les propostes els arriben de tot l’Estat. 

Tot i que fan formació i tenen projectes d’educació al centre i a les escoles del barri, no són una escola de dansa. Tampoc són un teatre, tot i la programació.

Són molt més.

Creen contextos per a la creació col·lectiva d’artistes, buscant-ne la continuïtat i la complicitat. 

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.