10. Marc jurídic | Formes de constitució


A càrrec d’Andrea Leunda

Advocada especialitzada en les Arts en viu i Audiovisuals i en Dret Laboral. Presta serveis per l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya (AADPC), l’Associació de Professionals de la Dansa (APdC) i l’Associació de Professionals del Circ (APCC), a banda de portar temes particulars relacionats amb el sector. També imparteix formacions dels seus àmbits d’especialització dirigides tant a entitats del sector de la cultura, com a particulars en cursos, seminaris, etc.

A càrrec d’Aina Juanet

Aina Juanet és productora a la Nau Ivanow, coordina les relacions amb les companyies residents i facilita les residències i intercanvis internacionals amb altres centres culturals vinculats a la Nau. De manera independent duu a terme tasques de producció en diversos projectes culturals, com Hermanas Picohueso, LAminimAL Teatre o Téntol, entre d’altres. És membres de la Xarxa de Productores i de la comissió de Formació de la Xarxa

Encetem un nou bloc d’estudis dins de la Formació, dedicat a les qüestions jurídiques i econòmiques.

A la primera sessió d’aquest bloc parlem de marc jurídic, és a dir, les diferents formes jurídiques de relacionar-nos amb l’administració: com es constitueixen, quins avantatges i quins desavantatges presenten, com tributen, com valorem quina ens convé més donat el nostre perfil com a artista, gestor cultural, companyia?

Les explicacions de l’Andrea són denses però ella ens les fa comprensibles amb un llenguatge planer, no necessàriament jurídic.

Al final de la sessió l’Aina ens aterra aquesta informació i ens parla dels avantatges i sobretot dels desavantatges de crear una associació, tot i que ella en té diverses. Ens mostra també els estatuts d’una associació i l’acta fundacional.

Una sessió concentrada però necessària que els alumnes valoren positivament. 

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.