08. L’ATENEU POPULAR DE 9BARRIS | Crònica de la visita


A càrrec de Gràcia Camps

Equip de producció de l’Ateneu 9Barris i productora del festival Danseu, antiga productora de “Les Impuxibles”. Molt implicada en activisme.


Quedem a l’Ateneu de 9Barris. Avui una classe una mica especial, ja que la farem a un lloc singular amb una història pròpia molt concreta. Però primerament la Gràcia Camps que ens resumeix molt clarament les diferents etapes del procés de producció d’un espectacle des de l’inici de la idea al tancament de l’espectacle. I remarca especialment el tancament, ja que a diferència de l’estrena on és un moment de comunió amb tots els equips i col·laboradors, a l’etapa del tancament és la productora qui fa les memòries, les avaluacions, tanca pressupost… sola.

Aquesta classe és un recordatori, ja les nostres alumnes ja han tingut algun contacte amb el món de la producció, però potser ningú no els havia esquematitzat tan clarament les diferents etapes d’aquest procés.

La part que considero més interessant de la sessió és quan la Gràcia els pregunta sobre els diferents projectes que tenen entre mans actualment. En quina fase estan? Amb quines complicitats compten? Quins problemes s’han trobat? Tenim temps per a parlar del projecte de creació d’una productora que faciliti, acompanyi i doni assessorament a noves companyies de grups que surten de l’IT; un altre projecte d’un espectacle de llenguatges híbrids que s’ha gestat a la Nau Ivanow, un tercer projecte d’un altre espectacle… 

Ens criden per començar la visita. El Javi Casado ens explica el projecte de l’Ateneu des dels seus inicis, com s’ha mantingut i ha crescut. La implicació de la gent, les característiques del barri, la capacitat de transformació de l’art.

Els projectes de l’Ateneu: el Circ d’Hivern, el Cítric de cultura popular, el circ social, la formació, la creació, l’exhibició.

Destaca el tipus de gestió assembleària amb comissions de treball. La Susana comenta:

“Incommensurablement necessària la tasca que fan de tota la comunitat de l'Ateneu Popular 9Barris, espectacular!  Quan es materialitza la unió de la gent quan tots tiren pel mateix costat, emociona i contagia!” 

L’Ateneu Popular de 9Barris té una manera de fer que sembla ancorada en un temps i un espai camí de la utopia. Però en aquest cas és cert!

Felicitats!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.