07. Pla d’explotació del projecte. La gira.


A càrrec de Paula S. Viteri

La Paula és basca però ja fa temps que viu a Barcelona, el seu català és impecable. Encara que de formació prové del món del cinema i el vídeo, ja fa 5 anys que treballa amb la companyia “Señor Serrano”, que han girat i giren molt.

Coneix tots els secrets de la preparació i gestió d’una gira d’un espectacle. La Paula forma part de la Xarxa de Productores.

La Paula porta un prezzi amb diferents parts: què es necessita per a preparar una gira, dossier, pressupost d’explotació, contractació, full de ruta, drets d’autors. Les seves explicacions provenen de l’experiència diària. La Paula observa les candidates ja que ha demanat algú en pràctiques per a una gira per Itàlia que la companyia està projectant per als propers mesos.

Proposa diferents exercicis. El primer fer un pressupost de bolo per a una companyia amb quatre intèrprets. Els alumnes s’agrupen per taules i comencen a treballar. Els resultats són dispars: de 1.500€ a 4.500€. Comentem, discutim, comparem.

No hi ha una resposta correcte, per bé que es diu que es calcula a 1.000€ per intèrpret, això llegenda urbana.

La segona part de la sessió serveix per a seguir practicant, aquest per a realitzar un full de ruta real del proper bolo del “Señor Serrano”. Més consens, més deliberació, més opcions… la producció en arts escèniques no és una ciència exacta.

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.