12.01.2023 |SESSIÓ 1
AMB AINA JUANET, MARIA G. ROVELLÓ, TERESA PETIT, CRISTINA RODRÍGUEZ I ROSER SOLER
Comencem la primera sessió remarcant que és la primera Formació on ens podem veure les cares des del primer dia i el goig que això significava. Remarquem la creixent professionalitat de els nostres alumnes. Remarquem la sortida laboral de la Formació indicant les nostres ex-alumnes i els llocs de treball que ostenten actualment.
L’Aina explica el naixement de la Xarxa de Productores, com es va crear, qui, per a què? Amb quin objectiu? En quin moment està la Xarxa i quin espai el conforma la Formació en Producció, el curs que aquestes persones ara inicien.
Seguidament la Teresa explica detalladament el programa del curs, la metodologia de treball, el sistema de tutories i les visites programades.
Finalment la Maria introdueix la metodologia de les pràctiques.
Comptem amb les convidades Roser Soler i la Cristina Rodríguez. La Roser ens explica la seva trajectòria destacant els 10 anys a la gestió de la Sala Beckett i actualment com a productora de la companyia la Calòrica i altres projectes. Ens explica que sovint la distribució està molt vinculada a la producció, fins el punt que per a ella li resulta imprescindible haver participat en el procés de creació per a poder portar la distribució d’un espectacle ja que el vincle emocional amb el projecte és necessari. La seva recomanació és que no temin res a la professió, que s’atreveixin a tot, ja que els coses s’aprenen fent-les, la única cosa ineludible és la il·lusió.
La Cristina per la seva banda explica com va anar a parar al món de l’espectacle quan ella apuntava a una carrera acadèmica. Així va ser gerent, cap de producció i tot el que va fer falta a la gestió de la Sala Hiroshima durant els anys que va estar oberta. La Cristina vol destacar la importància a aprendre a dir “no” quan es porta la gestió o la producció d’una companyia o sala. Introdueix el tema de els polítiques culturals i ens recomana bibliografia: Treinta años de política cultural en España. Participación cultural, gobernanza territorial e industrias culturales” publicat pel professorat del Programa de gestió cultural de la UB. http://culturalub.blogspot.com/2016/03/libro-treinta-anos-de-politicas.html?m=1
A partir comencen a sortir anècdotes de la professió, algunes divertides, d’altres abismals, totes ens hi anem sumant, les alumnes participen, preguntes, escolten, comenten. Acabem realitzant un petit joc o dinàmica: la Cristina ha portat una troca de llana que les alumnes es van passant tot enumerant un aspecte de la producció d’arts escèniques de manera que quedant, literalment, una xarxa de llana. El joc consisteix en tallar amb unes tisores la llana i veure com si algun d’aquests vincles es trenca, es trenca tota l’escala de valor.
Deixa un comentari