A càrrec de Oriol Martí
Politòleg i gestor cultural va ser gerent i director executiu de la Fira de Tàrrega, co-director del Màster de Creació d’Arts al carrer, comissari de Nadal de l’Ajuntament de Barcelona i gestor de projectes vinculats amb l’àmbit cultural, president de la Plataforma d’Arts de Carrer. També va ser membre de la Junta de la Coordinadora de Mercats Escènics de l’Estat (COFAE) entre 2014 i 2018 i membre de la Junta de l’Associació de Gestors Culturals de Catalunya (APGCC) entre 2015 i 2020.
L’Oriol porta molt de material per això no vol perdre massa temps amb presentacions. Comença la seva sessió amb una doble pregunta pels estudiants:
1. Que esmentin i expliquin molt breument un projecte que els sigui proper tant geogràficament, com emocional o bé professionalment, en temps present.
2. Un projecte que admirin on ells s’hi emmirallin, en temps futur.
Així apunta a la pissarra noms com ERAM, Albert Arribas, Tantarantana, Central del Circ, DOCS, Cadires, Xarxa Poètica, La Mala Dicció, Lliure, Mutis, La Web sense nom, Paisaje Público, Orquesta Escola Cateura, Arlès, Wonderground, Firatèrrega, Premi de dansa IT, Manila, Malnascuts…
Noms que coneixem i noms que els sentim per primer cop, amb la finalitat de fer un Brenching, és a dir una anàlisi de diferents projectes per a extreure’n idees per al nostre projecte, aprendre dels altres o senzillament copiar dels millors.
L’Oriol porta un farcit PPT per a introduir-nos a la idea de Projecte Escènic. I per a fer-ho primer parlarà de polítiques culturals.
Després segmentrarà la planificació d’un espectacle escènic en 6 parts:
- Pensar, definir, planificar, sistematitzar: introducció al sistema DAFO, Canvas, Diagrama de Gantt i Time Line.
- Equiparar, organitzar, contractar.
- Promoure, produir, executar
- Finançar, pressupostar
- Conèixer, comunicar, acostar-se
- Avaluar, analitzar, corregir
És una sessió densa que dóna marc a totes les qüestions que anirem aprofundint al llarg de la formació.
Deixa un comentari